Sinds haar kindertijd leerde Alex Gabriels van haar moeder dat een mooi gedekte tafel een gevoel van warmte en gezelligheid uitstraalt, de smaken van het eten verbetert en eetmomenten betovert. Haar moeder's collectie keramiek, overvloedig aanwezig in de kast, heeft ongetwijfeld een grote rol gespeeld in het koesteren van een diepe genegenheid voor deze kunst.

 

Als art director in de reclamesector stroomde de creativiteit vrijelijk door het hoofd van Alex Gabriels en op het digitale canvas. Toch groeide een innerlijke drang om tastbare creaties vanaf het begin te maken, wat haar leidde naar de wereld van klei.

 

Met een sprong opnieuw te hebben gewaagd, schreef Alex Gabriels zich in op school, met aanvankelijke focus op het gebied van artistieke keramiek. Maar het verlangen om niet alleen kunst, maar ook gebruiksvoorwerpen te maken, bracht haar op het pad van functionele keramiek. De aanschaf van een pottenbakkerswiel markeerde een keerpunt, waarmee de klei in beweging kwam.

 

Alex Gabriels verandert elke klomp klei in een prachtig bord, een unieke ovenschaal, een prachtige vaas of een mooie kom. Deze transformatie vindt plaats met een diepe infusie van passie en toewijding. De tijd is nu gekomen om deze creaties met anderen te delen, omdat haar overtuiging onwankelbaar blijft: een prachtig gedekte tafel verbetert de eetervaring.